Tegenlicht Meet Up – De onderwijzer aan de macht

Lijm & Cultuur werkt samen met VPRO Tegenlicht en organiseert regelmatig Tegenlicht Meet Ups. Op woensdag 16 september, daags na het begin van het nieuwe studiejaar en de opening van een nieuw seizoen, openen wij onze nieuwe reeks Meet Ups met de aflevering “De onderwijzer aan de Macht”

In deze tijd van toenemende onzekerheid en verandering is het meer dan ooit van belang dat het onderwijs aansluiting vindt bij de maatschappelijke veranderingen. Waar veel scholen vasthouden aan een traditionele aanpak, zijn er ook scholen die een andere weg inslaan en op zoek gaan naar de vernieuwing. Kan het niet anders? Hoe kun je elke leerling en student het onderwijs aanbieden dat het beste bij ze past?

In Delft praten we aan de hand van fragmenten uit de uitzending over het onderwerp door met o.a.:

Claire Boonstra
Zij studeerde af aan de TU Delft, was co-founder van Layar en stort zich sinds enkele jaren op verandering in het onderwijs: ‘operation education’. Bekijk haar TEDxTalk op www.claireboonstra.nl.

Jaap Versfelt
Verruilde zijn baan bij McKinsey uit passie voor beter onderwijs. Hij nam het initiatief voor Stichting LeerKRACHT om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Daarvoor is het nodig de aandacht te verleggen naar de essentie van toponderwijs: de kwaliteit van de leraar.

Sander van Ipenburg Grijpma
Directeur van de Faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving bij de Haagse Hogeschool.

Hubertus Bahorie
Stadfilosoof, docent filosofie en onderwijsvernieuwer die deze avond in goede banen zal leiden.

Denk en praat ook mee. De toegang is gratis.

Wil je meer weten over de uitzending of hem bekijken, ga dan naar de website van VPRO Tegenlicht

Chaos aan de Schie

De Tegenlicht Meet Ups worden mede georganiseerd in het kader van Chaos aan de Schie: ons culinair/cultureel pop up evenement waarin bezoekers kunnen kiezen uit een bijzonder aanbod van culinaire en culturele gerechten. Meer informatie opwww.chaosaandeschie.nl.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *