Wie doet er mee met Pay It Forward Dag in 2017?

DELFT – Vorig jaar rond 30 april opperde Hubertus Bahorie, de stadsfiloof van Delft, om een nieuwe invulling aan Koninginnedag te geven. Hij wil op 30 april 2017 de eerste Nationale Pay it Forward Dag houden. Nu moet het concreet gaan worden. Hij roept Delftenaren op mee te helpen.

Pay it Forward betekent dat je één goede daad verricht voor iemand en dat deze persoon dit ook doet. Dit kan binnen een jaar resulteren in een half miljoen medemenselijke ‘goede daden’ in Delft. Bahorie: “Pay it Forward is meer dan een concept dat in beweging is gebracht door het boek van Catherina Ryan Hide en de verfilming ervan. Met de aankomende Pay-it-Forward dag Delft wordt een beroep gedaan op belangeloze vriendelijkheid, inventieve dienstverlening en sociale betrokkenheid. Waarom? Gewoon omdat we dagelijks met elkaar in dezelfde stad samenleven en het enorm weldadig is om te ervaren dat we oog hebben voor elkaar. Doe eens gek en investeer in de wereld om je heen!”

‘IJzersterk netwerk’

“Resultaten die voorspeld mogen worden: een ijzersterk netwerk waarin je nooit meer alleen staat, ervaren wat het met je doet wanneer je bewust belangeloos iets voor anderen doet, een uitermate aangename levenssfeer en – last but not least – verbinding met de mensen om je heen.”

Geluksbrengers

“We kunnen iets doen voor mensen die eenzaam zijn, hulpbehoevend of verloren in teleurstellingen. Mensen die verdriet hebben om welke reden dan ook of mensen die talent hebben, maar dat niet kwijt kunnen. Geluk ontstaat wanneer een mens zich verbonden weet met de wereld om hem heen en in die wereld gereflecteerd ziet dat zijn leven voor anderen waarde heeft. Uiteindelijk zijn de geluksbrengers daarom zelf die dag het beste af!” De Pay it Forward dag gaat een samenwerking aan met de Geluksroute Delft, waarbij de deelnemers iets waar zijzelf gelukkig van worden, aanbieden aan belangstellenden. Dit jaar vond de geluksroute plaats op 16 en 17 april.

Hoe kun je meedoen?

Iedereen kan die dag iets naar eigen kunnen en vermogen bijdragen. Kinderen en volwassenen, ouders en buren, politici en burgers, instellingen, organisaties en ondernemingen. Donaties, diensten, voorstellingen, optredens en feestelijkheden, maar ook een glimlach, een kopje koffie, het open houden van een deur, helpen oversteken of verhuizen, koken, buurt opruimen, helpen tuinen te bewerken, enz. enz. Met de aankomende Pay-it-Forward dag Delft wordt een beroep gedaan op belangeloze vriendelijkheid, inventieve dienstverlening en sociale betrokkenheid.

Vrijwilligers gezocht!

Ken je goede doelen waaraan je graag een bijdrage wilt leveren, heb je een talent waarvan je anderen wilt laten genieten, wil je ruimte tijd en aandacht beschikbaar stellen om die dag iets moois te laten gebeuren of gewoon de straat op gaan om te zien of je iemand ergens mee van dienst kunt zijn? Iedere bijdrage is welkom!  Wil je meehelpen? Stuur dan een mail naar: info@stadsfilosoof.nl

 

Bekijk hier de trailer van de film Pay it Forward. https://www.youtube.com/watch?v=gw0Lvr4eK-k

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *