juni, 2015

25jun8:00 pm- 10:00 pmThuis in je wijk...Dialoog

Meer

Details

Op de vooravond van de zomervakantie waarin velen weer afreizen naar bekende en onbekende bestemmingen realiseer ik mij hoe wonderlijk het is dat wij mensen van de ene kant graag verkeren in den vreemde en van de andere kant dat vreemde juist weer schuwen. Wat is daar aan de hand? Kun je ook thuis zijn in den vreemde of vreemd zijn thuis? Hoe ontstaat eigenlijk een thuisgevoel en wat werkt vervreemdend?

Je kunt dan globaal denken aan cultuurverschillen, andere manieren van leven en omgaan met elkaar. Ander geloof, anders kijken naar wat gelukkig maakt of een ander levensritme. Je kunt ook kijken naar verschillen tussen mensen. Want hoezeer wij ook op elkaar lijken, toch is iedereen ook uniek. Daarin stemmen wij dan toch minstens overeen! Wat ik interessant vind is de kwestie klein en hanteerbaar maken.

Neem nu jezelf, daarin vindt thuis zijn en vervreemding al plaats! Hoe thuis ben jij in je eigen leven? En hoe vreemd vind je soms jezelf? De mens is een raadselachtig wezen en hoezeer hij al denkt de wereld te kennen, voor zichzelf blijft hij een raadsel. Waarom doe ik wat ik doe, voel ik wat ik voel, denk ik zoals ik denk en wil ik wat ik wil; dát zijn de essentiële vragen. Verbeter de wereld, onderzoek jezelf. Maak kennis met elkaar, deel in elkaars ervaringen, droom en visualiseer hoe je graag ziet dat er in jouw wijk met elkaar wordt geleefd en kijk wat je daaraan zelf kunt bijdragen…

Hubertus Bahorie,

Stadsfilosoof

 

Uitnodiging Thuis in je wijk Bagijnhof | 25 juni

De eerste dialoogtafel staat op 25 juni in de Oud Katholieke Kerk op het Bagijnhof. De gastheren zijn Hubertus Bahorie (stadsfilosoof) en Robin Voorn (priester). Voorafgaand aan ‘de tafel van de dialoog’ wordt een inleiding verzorgd door de stadsfilosoof over vervreemding en thuiskomen. Iedereen is welkom!

Bruggen Bouwen Delft heeft voor een specifieke dialoogmethode gekozen zodat de deelnemers werkelijk naar elkaar luisteren en discussie uitgesloten is. Door elkaar verhalen te vertellen, ervaringen, ontstaat de ontmoeting en kunnen we elkaar beter leren kennen. De dialoogmethode is ontwikkeld na 9/11 en wordt sindsdien landelijk op verschillende plekken op verschillende momenten toegepast. De avond start om 20.00 u en eindigt om 22.00 u.

Aanmelden kan via: info@stadsfilosoof.nl of robinvoorn@gmail.com.

Ervaringen delen als basis van samen-leven

Hubertus Bahorie is 28 mei geïnterviewd door de Stadsradio over het begin van Bruggen Bouwen Delft en de plannen voor de toekomst. In heldere taal spreekt hij over de filosofie, het idee achter BBD en de betekenis van de BBD-activiteiten voor de Delftse Samenleving (14.59>) ‘Verbinding betekent niets anders dan contact aangaan met de ander. Sjonnie en Mohammed delen dezelfde angst: ik snap de wereld niet meer en voel me er daarom niet meer in thuis. Het moment dat je de tafel deelt en daarmee verhalen kijk je dezelfde kant uit.’ Luister zelf.

Tijd

(Donderdag) 8:00 pm - 10:00 pm

Locatie

Oud Katholieke Kerk

Bagijnhof, Delft

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright – Stadsfilosoof.nl - website by Wabke.nl