juli, 2015

5jul11:00 amLezing 'Verwondering als Levenskunst en de belofte van Wel-Zijn'Bij Levenskunstbeurs in Schipluiden

Meer

Details

Hoe moet ik leven? Van het antwoord hangt zoveel af. Want wie goed weet te leven maakt kans op maximaal geluk. Nu is er een wezenlijk maar subtiel onderscheid tussen geluk en Wel-Zijn. Geluk is de ervaring van een geslaagd leven, maar over wat in het leven er werkelijk toe doet, daarover tasten wij volledig in het duister. Geluksgevoelens duren vaak maar kort en zij worden in rap tempo afgewisseld met gevoelens van onwel-zijn. Irritatie, jaloezie, onzekerheid, eenzaamheid, frustratie, angst; wie kent het niet? Maar Wel-Zijn ligt in het hart van iedere mens; als de belofte dat achter de wolken altijd de zon schijnt.

De jacht naar geluk maakt de mens tot de slaaf van zijn eigen behoeften. Wel-Zijn is niet afhankelijk van omstandigheden en succes. Wel-Zijn is toegankelijk voor iedereen: rijk en arm, ziek en gezond, succesvol of juist niet. En de sleutel tot de vervulling van deze belofte ligt te wachten op ontdekking. C’est le ton qui fait la musique: de houding waarmee u aan het leven vorm geeft, bepaald de kwaliteit van uw leven. Het is de boodschap van alle religies, mystici, wijzen en oude geschriften. Verwondering is hierin als een heilzaam tonicum, als een deur waar u doorheen kunt gaan om de sleutel zelf te ontdekken tot het geheim van een waardevol leven.

Stadsfilosoof Hubertus Bahorie neemt u mee op een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van het mens zijn. ‘We worden wakker in een leven waarin alles al voorhanden is. Het leven wil het ons niet nodeloos moeilijk maken. Het biedt niet alleen al wat wij nodig hebben om een compleet en vervult leven te leiden, maar leert ons zelfs om deze rijkdom te benutten. Wij zijn al lang waar wij naar streven en hebben het niet of nauwelijks door. De vraag is: ben ik in staat om te luisteren, te ontvangen en gebruik te maken van de kansen die mij geboden worden?’

unnamed (3)

 

Tijd

(Zondag) 11:00 am

Locatie

Levenskunstbeurs

Schipluiden

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright – Stadsfilosoof.nl - website by Wabke.nl